Wij verhogen de norm voor groeimedia

Onze groeimedia staan synoniem voor kwaliteit en onze innovaties spelen een belangrijke rol in de industrie als geheel. De kerncompetenties van onze organisatie dienen slechts één doel: het perfecte substraat te bieden voor elke toepassing. De substraatrecepten van Klasmann-Deilmann sluiten naadloos aan op de eisen die de klant hieraan stelt, waarbij onze expertise van teeltmethoden en apparatuur een belangrijke rol spelen.

Wij stellen hoge eisen aan de selectie van de juiste grondstoffen, meststoffen en andere toeslagstoffen. Tijdens de ontwikkeling van een nieuw substraat testen we het recept middels een uitgebreide reeks proeven uit, tot we de ideale mengverhouding hebben gevonden die voldoet aan alle eisen.

Klasmann-Deilmann Belgium

Klasmann-Deilmann GmbH is een wereldwijde leverancier van substraten, grondstoffen en pluggen voor de tuinbouw en de boomkwekerij. De organisatie beschikt over eigen veenderijen en productielocaties waar substraten én duurzame alternatieve grondstoffen zoals houtvezel worden gemaakt.
De organisatie is gecertificeerd en alle producten van Klasmann-Deilmann zijn onderscheidend door een jaarrond hoge en constante kwaliteit, ontwikkeld op basis van kennis en ervaring. Het kantoor en de fabriek van Klasmann-Deilmann Belgium zijn gevestigd op het einde van het Boudewijnkanaal te Brugge en toegankelijk voor zeeschepen. Op deze locatie worden hoofdzakelijk producten ontwikkeld en geproduceerd voor Belgische en Franse afnemers. De belangrijkste markten van Klasmann-Deilmann Belgium zijn o.a. sierteelt, boom- en groentekwekerijen.

Wij ontwikkelen en produceren substraten voor de tuinbouw en boomkwekerij

Een veilig substraat is een belangrijke factor voor economisch succes. De substraten van Klasmann-Deilmann staan synoniem voor de hoogste kwaliteit en zekerheid voor elk gewas en worden geproduceerd in overeenstemming met de richtlijnen van de RHP, ’s werelds strengste kwaliteitseisen- en normen voor de substraatindustrie.

Verbinding voor zeeschepen via het Boudewijnkanaal

De fabriek van Klasmann-Deilmann Belgium te Brugge was oorspronkelijk een veenterminal voor de opslag van grondstoffen. In 2012 werd deze fabriek voorzien van een volledig nieuwe menglijn. Ook de loods werd uitgebreid en zo ook de stockagecapaciteit. Eind 2017 werd een tweede menglijn gebouwd om zo de productiecapaciteit te verdubbelen. Vandaag behoort de fabriek tot de modernste van Europa.Hierdoor kunnen wij elk gewenst substraat produceren in een door de klant gewenste hoeveelheid. Via het Boudewijnkanaal is er een rechtstreekse verbinding voor zeeschepen.

Gecertificeerde grond- en meststoffen voor substraten

Al onze grondstoffen worden voortdurend getest op geschiktheid voor gebruik in substraten en we voeren ook groeitesten uit om de chemische en biologische eigenschappen van onze groeimedia te verbeteren. Daarnaast worden ook alle fysische parameters nauwkeurig vastgesteld en gecontroleerd. Om de consistente hoge kwaliteit van onze substraten te waarborgen, passen wij op elk proces in de keten de strenge, internationaal erkende kwaliteitsrichtlijnen van de RHP (Regeling Handels Potgronden) toe.

blank blank blank blank

blank

Wij zijn gecertificeerd volgens de ISO 9001 en ISO 14001 normen, die samen met de klimaat ‘footprint’ ISO 14064 en onze rapportage in overeenstemming met Global Reporting Initiatief, de benchmarks vormen die wij gebruiken om onszelf te beoordelen over de wijze waarop wij onze verantwoordelijkheid nemen voor het milieu en toekomstige generaties. Onze milieubeschermingsmaatregelen omvatten o.a. het in de natuurlijke staat terugbrengen van de veenvelden d.m.v. het onderwater zetten van voormalige veenwinningsgebieden. Hierdoor ontstaat weer de habitat zoals deze duizenden jaren geleden was.

blank

Wij verhogen de norm voor groemedia

Onze groeimedia staan synoniem voor kwaliteit en onze innovaties spelen een belang rijke rol in de industrie als geheel. De kerncompetenties van onze organisatie dienen slechts één doel: het perfecte substraat te bieden voor elke toepassing. De substraatrecepten van Klasmann-Deilmann sluiten naadloos aan op de eisen die de klant hieraan stelt, waarbij onze expertise van teeltmethoden en apparatuur een belangrijke rol spelen.

Wij stellen hoge eisen aan de selectie van de juiste grondstoffen, meststoffen en andere toeslagstoffen. Tijdens de ontwikkeling van een nieuw substraat testen we het recept middels een uitgebreide reeks proeven uit, tot we de ideale mengverhouding hebben gevonden die voldoet aan alle eisen.

Containermulch: Organisch afdekmiddel voor potten en containers

Containermulch is een afdekmiddel tegen onkruid, algen en mos. Door de structuur treedt er nauwelijks verlies op van het product tijdens vervoer van potten of andere processen.

blank

De hernieuwbare grondstof

Al meer dan 20 jaar maakt Klasmann-Deilmann gebruik van naaldhoutvezel als alternatieve grondstof in professionele substraten. Een hoogwaardige, RHP-gecertificeerde toeslagstof van constante kwaliteit, geproduceerd met hernieuwbare, duurzame grondstof.

blank

De hernieuwbare grondstof

TerrAktiv® is een groencompost van hoge kwaliteit, die voldoet aan de Nederlandse RHP eisen en de EU-biologische norm. De afgeleide TerrAktiv® FT is een compostmengsel gemaakt van groencompost en GreenFibre® naaldhoutvezel. Het is stikstofstabiel, verhoogt de luchtcapaciteit en optimaliseert de wortelontwikkeling.

blank

En veilig bestanddeel met positieve eigenschappen

Naar aanleiding van de toenemende vraag naar meer veenreductie in professionele substraten door ver- schillende belanghebbenden, heeft Klasmann-Deilmann onlangs zijn assortiment hernieuwbare grondstoffen uitgebreid. Met TerrAktiv® bark humus zetten we belangrijke stappen op weg naar betrouwbare substraten met hernieuwbare grondstoffen. De gecomposteerde boomschors is lokaal afkomstig van onbehandelde sparren en is daarom een homogeen en veilig bestanddeel met positieve eigenschappen.

blank

Innovative substrates with GreenFibre® – for the sustainable cultivation of strawberries

As part of our TS substrate range which is in demand worldwide, we offer a range of substrates especially for strawberry cultivation. Customised recipes are available for all stages of cultivation and all growing systems. Our TS substrates with GreenFibre® for strawberries in gutter systems combine improved yield performance with a more sustainable substrate concept.

blank

Growcoon: Innovatief system voor plantenvermeerdering

De Growcoon is een biologisch afbreekbare wortelplug voor de tuinbouw- en de boomkwekerijsector die geleverd wordt als losse plug, leeg in trays of in trays afgevuld met substraat. Met Growcoon wordt de kwaliteit van zaai- en stekgoed aanzienlijk verbeterd. Snelle en betere doorworteling zorgen voor een betere doorgroei en minder uitval na verplanten.

blank

Contact us in just two steps